Traktortävlingarna

Låt oss berätta om hur dessa rafflande tävlingar går till!

När du läser ”traktortävling” kanske du tror att det handlar om ett simpelt race som går ut på att komma först i mål. I sådana fall kan du inte ha mer fel. Våra traktortävlingar går ut på att plöja jorden så fort som möjligt en viss sträcka, men även med tillräcklig noggrannhet för fas två. När jorden är plöjd kommer traktens fruntimmer att lägga sig i fälten i stringbikini insmorda med ekologiskt odlad rapsolja. Därefter är det dags för bönderna att själva ta ett dopp i en stor bassäng med rapsolja för att sedan slänga sig ut över fruntimren och glida på deras hala kroppar så långt som möjligt utan att stanna. Det är tillåtet att ta hjälp av händer och fötter medan man glider, detta på grund av att en del kvinnor har lite ojämn kroppsform.

veddinge13

Första delmomentet att plöja jorden är väldigt viktigt.

Om inte spåren plöjs med stor noggrannhet kommer de bli ojämna, och då blir det betydligt svårare att glida fram över kvinnorna – oavsett hur mycket olja man doppar sig i. Det gäller att få jämna och bra spår, något som ofta visar sig vara betydligt svårare än de tävlande först tror. Det räcker med att det finns lite sten i jorden så kan det ställa till med jämnheten i spåren som plöjs. Eftersom delmoment ett går på tid ställs de tävlande inför valet om de ska plöja snabbt och få ett så långt spår som möjligt, eller plöja långsamt och se till att allt blir perfekt jämnt.

När de inoljade kvinnorna lagt sig tillrätta i spåren är det dags för publikens favorit – glidet!

Traktortävlingarna är lika mycket publiksport som vilken annan sport som helst på elitnivå vill vi påstå. Vi ska tillägga att de tävlande måste kvala in inom rådande viktgränser, är de för feta riskerar kvinnorna att skadas eller i värsta fall kvävas om en tjocksmock skulle stanna ovanpå en liten skör tös. Glidet brukar dessutom skilja agnarna från vetet, eftersom klumpedunsar saknar den rätta tekniken för maximalt glid. Det gäller att slänga sig ut i hög hastighet, för så fort den tävlande stannar helt får han inte fortsätta – då är det stopp och distansen han lyckats glida mäts. De med bra teknik vet inte bara att starten är viktig, de vet också hur man utnyttjar kvinnornas kroppar maximalt. Det gäller till exempel att ta tag i deras axlar för att på så sätt hela tiden skjuta sig framåt utan att tappa viktig fart, och dessutom hålla koll på livsfarliga cellulitrumpor som man lätt sjunker ner i – en populär taktik för att komma förbi dessa fällor brukar vara att dra in magen för att på så sätt få minimal kontakt med ”kvicksanden”.

Även glidmästare stannar dock förr eller senare.

Den tävlandes egen vikt spelar också stor roll. Slanka har ofta en fördel över tjockisar, men de med bäst förutsättningar är de vältränade bönderna som kan använda sina armmuskler på effektivast möjliga sätt. Precis som i ett 800-meterslopp är det lätt att drabbas av mjölksyra. De flesta försöker spänna sig då de glider över kvinnorna, både för att inte avslöja sina fettdepåer men även för att minimera friktionen mellan kropparna. Problemet nybörjare gör är att de spänner sig maximalt redan från start, vilket gör att de får mjölksyra tidigare än nödvändigt och på så sätt sloknar ganska fort. Den erfarne glidaren fördelar sin energi likt en erfaren maratonlöpare.

Traktortävlingarna är förstås en väldigt udda sport som bara finns hos oss.

Idén föddes när vår nuvarande ägare Algot Pålman såg ett YouTube-klipp där japanska män glider över kvinnor i tv-shower. Algot är en idéspruta utan dess like och han kombinerade snabbt det han såg med traktorer och lantbruk. I den första tävlingen var det endast anställda hos Veddinge Bil och Traktor samt deras fruar och flickvänner som deltog, medan folk från bygden fick titta på om de ville. Vi kan säga att det kom flest män för att titta. Året efter premiären deltog de första ”utomstående” i tävlingen, men fortfarande utgjorde anställda hos oss merparten av de tävlande. Det var inte förrän tävlingens tredje år som folk från bygden ”tog över” från oss anställda. Och det var också under det tredje året som det hela förvandlades till en folkfest.

veddinge14

Första pris i traktortävlingen är naturligtvis en traktor i valfri färg som dessutom drivs av etanol.

Andra pris är en dejt med den snyggaste kvinnan (som röstas fram under tävlingens gång) och tredje pris är en årsförbrukning av vår egen, KRAV-märkta potatis.